Politică

Deputatii puterii s-au faultat singuri cu legea SRI

12.10.2005, 19:55 15

O lege a PSD privind organizarea si functionarea SRI a fost adoptata, ieri, in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce parlamentarii coalitiei nu au reusit sa asigure cvorumul necesar pentru adoptarea legilor organice.

Aprobarea proiectului opozitiei, care primise deja aviz negativ de la comisia de specialitate a Camerei, vine intr-un context cat se poate de prost pentru actuala putere care se pregateste sa lanseze pe piata un proiect legislativ privind comunitatea de informatii.

La dezbaterile din plen de ieri, doar 165 de parlamentari au votat pentru aprobarea respingerii, numarul necesar pentru ca proiectul sa fie respins fiind de minim 167.

"Am votat respingerea respingerii proiectului", a explicat presedintele de sedinta, Lucian Bolcas (PRM), care crede ca proiectul de lege privind organizarea si functionarea SRI este considerat adoptat de Camera si urmeaza a fi trimis spre analizare Senatului. Unii deputati, citati de Mediafax, considera ca proiectul de lege nu poate fi considerat adoptat in Camera, pentru ca ar fi avut nevoie de votul a cel putin 167 de deputati.

"Proiectul de lege nu este nici admis, nici respins", explica un alt parlamentar esenta votului din Camera. Nici liderul grupului parlamentar PD Cristian Radulescu nu a putut sa explice votul din Camera Deputatilor dat asupra initiativei PSD.

"Prin respingerea respingerii, legea ar trebui acceptata implicit", a spus liderul PD, precizand ca democratii vor cere conducerii Camerei ca initiativa sa fie supusa "explicit" votului plenului.

In cazul in care Biroul Permanent va hotari ca legea este respinsa, atunci legea va intra in dezbaterea Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO