Politică

Diaconescu (PSD): Ma consult des cu Basescu

11.01.2009, 19:01 12

Ministrul de externe Cristian Diaconescu afirma, intr-un interviu pentru Mediafax, ca se consulta frecvent cu presedintele Traian Basescu si spune ca unii "incearca sa-si fundamenteze o cariera in minister pe o oferta politica pe care cateodata nimeni nu le-o cere".

Cristian Diaconescu sustine ca in politica externa nu au fost valorificate toate oportunitatile de cooperare si de dezvoltare a unui parteneriat de substanta cu China si Federatia Rusa. El a mai spus ca deficitele comerciale in dauna Romaniei sunt foarte mari, Romania nefiind capabila sa exporte comparabil pe piata chineza, respectiv pe piata Federatiei Ruse, pe masura importului foarte mare pe care il realizeaza. Referitor la sensibilitatea relatiei politice si diplomatice cu Rusia, ministrul a spus ca este vorba despre "un concurs de perceptii, multe avandu-si radacinile intr-un trecut mai mult sau mai putin indepartat".
Intrebat in legatura cu modul in care va gestiona relatia cu Traian Basescu, Diaconescu a spus ca deja a discutat si s-a sfatuit de multe ori cu presedintele, mai ales in subiectele de criza.
Intrebat de depolitizarea ministerului, ceruta de presedintele Basescu, Diaconescu a declarat ca profesionalismul este criteriul de baza in numirile in functie, si ca "trebuie sa evitam un anumit mental al unora care, cu sau fara carnet de partid, incearca sa-si fundamenteze o cariera in Ministerul de Externe pe o oferta politica pe care cateodata nimeni nu le-o cere".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO