Politică

Gândul: Guvernul vrea să propună FMI reducerea taxelor pe salarii

Gândul: Guvernul vrea să propună FMI reducerea taxelor pe salarii

Autor: Raul FLOREA

18.10.2010, 12:15 26

Guvernul intenţionează să se prezinte în faţa delegaţiei FMI cuo nouă cotă unică de impozitare, cu un nivel mai scăzut alcontribuţiei pentru salarii şi cu o uşoară majorare a venituriloraflate la coada grilei, scrie Gândul.

Potrivit unor surse din conducerea PDL, premierul Emil Boc vanegocia în această săptămână cu reprezentanţii Fondului MonetarInteranţional introducerea a trei măsuri, convenite deja la vârfulpartidului aflat la putere: creşterea salariului lunar minim peeconomie de la 600 de lei la puţin peste 700 de lei, scăderea coteiunice de impozitare de la 16%, la 12% şi reducerea contribuţiilorpe salariu de la 44%, la 41%.

Conform simulărilor PDL, respectivele intervenţii ar duce la ogaură în buget de 2,2 miliarde de euro, bani care ar putea fiacoperiţi prin două modalităţi. Citiţi mai multe despre noile planuri de ieşire din criză ale guvernului, dar şidespre cele ale opoziţiei pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO