Politică

Grindeanu: România e pregătită să înceapă cât mai curând negocierile de aderare la OCDE

Grindeanu: România e pregătită să înceapă cât mai...

Autor: Mediafax, Iulian Anghel

19.05.2017, 00:00 489

Premierul Sorin Grindeanu a declarant ieri că România e pregătită să înceapă cât mai curând negocierile de aderare la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), statutul de membru al acestei organizaţii urmând să fie o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră şi a nivelului său de dezvoltare. „România e pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE. 

Statutul de mem­bru al organizaţiei va fi o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră, a nivelului său de dezvoltare.

Va însemna o administraţie publică mai eficientă şi mai adaptată la cerinţele unei lumi globale.

Credem cu tărie că acest lucru se poate întâmpla cât de curând. Suntem conştienţi de difi­cultatea procesului şi suntem dispuşi să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi în acest sens", a declarat Grindeanu, prezent la dezbaterea „România şi OCDE – Perspec­tive actuale şi viitoare", care se des­făşoară la sediul BNR. El a mai spus că este ne­voie nu doar de voinţa României, ci şi de sprijinul partenerilor externi, state membre ale OCDE. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO