Politică

Institutiile din subordinea ministerelor isi tin in continuare salariile "grase" la secret

01.06.2010, 23:32 22

ANCOM, EximBank, Directia generala a Vamilor, Directiilejudetene de finante isi tin in continuare salariile la secrete, pesite-urile insitutiilor repective nefiind inca publicate listele cusalarii.

Ministerele au inceput de saptamina trecuta sa isi publice pesite-urile proprii listele cu functiile si salariile celorangajati, dupa ce presedintele Traian Basescu a aderat la opropunere ZF in acest sens si le-a cerut sa faca pasul spretransparentizare.

"Nu sunt in cunostinta de cauza cu privire la o astfel desolicitare sa ne publicam salariile", a declarat reporterului ZFAnca Calin, o angajata a ANCOM.
Nici Eximbank nu a raspuns pina ieri seara solicitarii venite de lapresedintele Traian Basescu, desi in timpul campaniei electorale aufost mai multe speculatii despre salariul presedintelui acesteiinstitutii, Ionut Costea, care ar castiga 20.000 de euro peluna.

Nici Finantele nu au publicat inca informatii veniturile neteincasate de demnitari, altele decat salarii. Este vorba despresumele pe care le incaseaza lunar secretarii de stat pentrucalitatea de membrii in Consiliile de Administratie ale CEC sauEximbank. Interesante sunt si veniturile sefilor de directiijudetene de finante, ale celor de la garda financiara sau cei de lavami, care, pe linga salariu, mai beneficiaza de sporuri care ajungsa le tripleze salariile.
Intre institutiile de stat unde se incaseaza salarii mari mai suntCEC-ul, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Banca Nationala aRomaniei, Comisia de Supraveghere a Valorilor Mobiliare, Comisia deSupraveghere a Pensiilor Private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO