Politică

Iohannis, la Varşovia: Trump a reiterat faptul că Articolul 5 va fi respectat de SUA

Iohannis, la Varşovia: Trump a reiterat faptul că...

Autor: Dana Stanila

06.07.2017, 16:31 55

”Am avut o sesiune dedicată relaţiei transatlantice, foarte bună şi constructivă. (...) Conţinutul discursului principal al preşedintelui Trump a fost foarte bun. A reiterat faptul că articolul 5 este evident foarte important şi va fi întru totul respectat de Statele Unite. Este articolul din contractul NATO, dacă pot să mă exprim aşa, care garantează că orice ţară sprijină orice altă ţară dacăeste nevoie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat pentru prima dată că SUA vor respecta articolul 5 atunci când a fost întrebat, în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Cu siguranţă suntem acolo să protejăm şi acesta este unul dintre motivele pentru care vreau ca oamenii să se asigure că avem resursele şi forţa necesare, plătind banii care sunt necesari pentru a avea acele resurse. Dar da, suntem angajaţi în a aplica articolul 5”, a răspuns preşedintele SUA Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO