Politică

Liberalii forteaza inlocuirea lui Nastase

10.06.2005, 19:56 12

Grupul parlamentar al PNL intentioneaza sa modifice regulamentul Camerei pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, astfel incat presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, sa poata fi revocat din functie cu jumatate plus unu din numarul total al deputatilor.

Potrivit liderului deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, completarea articolului 25 din regulament, care se refera la alegerea presedintelui Camerei, se poate realiza in plen cu un vot de lege organica. Nicolaescu nu a vrut sa spuna daca PNL are sustinerea coalitiei parlamentare pentru a impune modificarea regulamentului. "Nu am fost mandatat sa fac asemenea afirmatii", a spus el.

Partidul Conservator se opune in continuare inlocuirii lui Nastase. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat ieri ca partidul sau nu doreste sa fie realizat un regulament "de conjuctura si nici care sa vizeze o persoana sau un grup de persoane".

"Pentru noi important este ca orice propunere de modificare a regulamentului sa fie justificata cu argumente. Daca argumentele sunt, din punct de vedere procedural si constitutional, valabile, vom sustine propunerile, indiferent din ce parte vin", a mai spus purtatorul de cuvant al PC.

Intentia liberala l-a nemultumit pe Adrian Nastase, care a declarat, ieri, ca este "din ce in ce mai deranjat" de declaratiile facute de liberali in legatura cu Parlamentul si cu intentia acestora de a numi un secretar general al Camerei Deputatilor.

"Parlamentul nu este o firma la care domnul Tariceanu si colegii sai sunt actionari unici", a mai spus Nastase, care a adaugat ca declaratiile liberalilor reprezinta " o lipsa de respect" pe care nu o intelege si nu o accepta.

doina.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO