Politică

Liberalii vor un manager la conducerea TVR

09.06.2005, 19:01 10

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu nu este de acord cu nominalizarea Bråndusei Armanca la conducerea televiziunii publice. El a cerut colegilor sai de partid sa propuna pentru aceasta functie un manager, care sa nu aiba legatura cu lumea presei, au declarat pentru Mediafax surse din PNL.

Discutiile privind nominalizarile pentru functia de director al postului public de televiziune au luat amploare dupa ce comisiile reunite de cultura ale Parlamentului au respins rapoartele de activitate pe 2004 ale TVR si Radioului Public.

Armanca a fost propusa de liberali pentru sefia televiziunii, in timp ce democratii, carora le revine nominalizarea pentru Radio, l-au adus in discutie pe Andrei Dimitriu.

Bråndusa Armanca este o fosta angajata a TVR Timisoara, iar numele ei a inceput sa fie vehiculat pentru conducerea postului public de televiziune dupa ce a intrat intr-un conflict deschis cu actualul presedinte al TVR, Valentin Nicolau.

Armanca a fost marti seara la sediul central al Partidului National Liberal unde avea loc o sedinta a conducerii liberale, insa nu a fost invitata sa intre, pentru ca liberalii au considerat ca nu este cazul ca aceasta sa fie audiata.

In ciuda informatiilor aparute in ultima vreme, liberalii nu vor sa comenteze nominalizarile la sefia celor doua institutii publice de media.

a??BPC al PNL considera ca toate informatiile din presa privind inlocuirea conducerilor SRR si SRTV sunt simple speculatiia??, a afirmat, ieri, purtatorul de cuvånt al PNL, Eugen Nicolaescu. El sustine ca nu se pot face nominalizari påna la discutarea in Parlament a ra-poartelor Comisiei de ancheta si comisiilor de cultura din cele doua Camere.

a??PNL nu se poate antepronunta pe un viitor vot pe care il va acorda Parlamentul pentru rapoartele privind SRR si SRTV. Toata psihoza creata in jurul acestui eveniment este artificiala si nu are nici o legatura cu deciziile conducerii partiduluia??, a mai spus el.

Unii membri ai conducerii partidului au afirmat insa ca la ultima intrunire a BPC s-a stabilit ca påna la sedinta comuna a Parlamentului de saptamåna viitoare sa se faca propuneri pentru sefia TVR, dar acestea sa fie in concordanta cu sugestiile lui Tariceanu. doina.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO