Politică

Mediul de afaceri acuză: Nimeni nu ne-a întrebat când s-a realizat noul Cod al insolvenţei

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank:  Nu putem să continuăm să adoptăm legislaţie importantă fără un proces de consultare cu mediul de afaceri. În cazul insolvenţei, procesul este prea lung, prea scump şi se recuperează prea puţin. Nu vedem aceste probleme rezolvate prin noul act normativ.

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank: Nu putem să continuăm să adoptăm legislaţie importantă fără un proces de consultare cu mediul de afaceri. În cazul insolvenţei, procesul este prea lung, prea scump şi se recuperează prea puţin. Nu vedem aceste probleme rezolvate prin noul act normativ.

Autor: Andrei Cîrchelan

07.11.2013, 00:05 26
Codul insolvenţei implementat recent de guvern prin ordonanţă de urgenţă, document contestat la Curtea Constituţională şi anulat la doar patru zile după ce a intrat în vigoare, a fost elaborat fără consultarea mediului de afaceri şi, în loc să îmbunătăţească situaţia, agravează problemele cu care se confruntă investitorii, consideră oamenii de afaceri, care spun că procedura insolvenţei durează şi costă prea mult.
 
„Nu este permis ca în România când se creează o lege să fie chemaţi specialişti în domeniu, Ministerul Finanţelor, BNR şi cam atât, nu reprezentanţii mediului de afaceri“, a spus Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), în cadrul unei conferinţe la care au participat principalele asociaţii reprezentative pentru mediul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO