Politică

Ministerul Turismului desfiinţează reprezentanţele externe: “S-a ajuns la situaţia ca peste 70% din totalul bugetului alocat birourilor externe să reprezinte cheltuieli cu chiriile”

Ministerul Turismului desfiinţează reprezentanţele...

Autor: Mirabela Tiron

03.05.2017, 13:38 295
Ministerul Turismului va desfiinţa reprezentanţele externe, după ce a descoperit nereguli în modul în care funcţionau, au transmis oficialii ministerului. Măsura este luată în contextul în care Ministerul Turismului îşi asumă responsabilitatea eficientizării activităţii la nivelul întregii instituţii, şi îşi propune ca promovarea Râmâniei ca destinaţie turistică în lume să fie făcută după reguli clare, coerente, conform normelor legale privind reprezentarea ţării în plan extern, au transmis oficialii ministerului. “Instituţia de control a constatat o serie de nereguli grave în privinţa modului de funcţionare a birourilor de promovare externă şi a cheltuirii banilor publici, care confirmă rezultatul analizei interne făcută de conducerea Ministerului Turismului. Astfel, s-a constatat că birourile de promovare externă ale Ministerului Turismului au funcţionat pe bugete create artificial, după bunul plac al reprezentanţilor din cadrul acestor birouri de promovare, fără a exista un control minimal asupra justeţei sumelor avansate drept cheltuieli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO