Politică

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

10.11.2018, 15:20 489

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia din funcţie. Informaţia a fost confirmată la un post de televiziune de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Discuţia din şedinţa de guvern a fost evocată şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

”Ieri (vineri-n.r.) la finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru preşedinţia de anul viitor. O discuţie deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă şi legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniştrii Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, aşa cum e şi normal pentru că asta este structura, aşa sunt discuţiile. Asta a fost discuţia. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal şi dă dovadă că nu înţelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de preşedinţia de anul viitor. Au mai fost discuţii şi e normal să se discute. A fost discuţia asta şi apoi am văzut şi eu pe ştiri faptul că şi-a dat demisia şi chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator şi iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile şi plec. Totuşi e un gest care, în prag de preşedinţie şi mai ales în prag de anumite acţiuni de săptămâna viitoare , erau nişte întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniştri şi asta este acuma”, a spus la Antena 3 Teodorovici.

Până la publicarea acestei ştiri, Victor Negrescu nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacţie oficială pe acest subiect.

 

Decizia sa vine cu mai puţin de două luni de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire şi exercitare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO