Politică

Miscari de trupe in Parlament

Miscari de trupe in Parlament

Tabara parlamentara care il sustine pe Basescu a mai crescut cu cativa adepti

23.05.2007, 19:17 10

Deputatul PD Romeo Raicu a demisionat ieri din Parlament, fara sa ofere explicatii pentru acest gest, insa coincidenta demisiei sale cu cea a revenirii presedintelui Traian Basescu la Cotroceni este un argument in favoarea speculatiilor ca democratul va fi propus in functia de director al SIE.
Romeo Raicu, parlamentar din 2000, a fost presedinte al comisiei speciale de supraveghere a activitatii Serviciului de Informatii Externe, iar numele sau a fost vehiculat pentru preluarea sefiei SIE imediat dupa demisia lui Claudiu Saftoiu. Propunerea pentru conducerea SIE se face de catre presedintele Romaniei si este validata de Parlament.
In locul lui Romeo RAicu la sefia Comisiei SIE ar putea veni deputatul PD Marius Rogin, au declarat ieri surse din conducerea democrata.
In aceeasi vreme, mai multe demisii si demiteri au avut loc si in randul coalitiei antiprezidentiale ca urmare a esecului referendumului. Doi parlamentari PC si PSD, care au sustinut intr-o scrisoare facuta publica inainte de referendum ca presedintele Traian Basescu nu trebuie demis, s-au inscris ieri in Partidul Democrat, in timp ce un alt parlamentar sustinator al presedintelui, membru al Partidului Conservator, a fost ieri exclus din partid.
Sase parlamentari (trei - PC, doi - PSD si unul PNL) au afirmat saptamana trecuta intr-o declaratie politica ca il sustin pe presedintele Traian Basescu, depasind votul pe care l-au dat in Parlament la suspendarea lui din functie si recunosc ca au gresit, intrand in jocul altor interese.
Conform declaratiei, cei sase parlamentari sunt senatorul PC Constantin Gheorghe si deputatii Romeo Hanganu (PC), Dumitru Becsenescu (PC), Teodor Nitulescu (PSD), Constantin Amarie (PSD) si Liviu Almasan (PNL). Desi Becsenescu figureaza ca fiind membru PC, conform site-ului Camerei Deputatilor el a parasit formatiunea conservatoare din 15 mai 2006.
Biroul Politic al PC i-a exclus din partid saptamana trecuta pe Romeo Hanganu, fost membru PD, si pe Gheorghe Constantin, in timp ce senatorul Ilie Stoica, care s-a alaturat demersului dizidentilor, a fost exclus din partid chiar ieri.
Dumitru Becsenescu si Constantin Amarie au anuntat ieri in plenul Camerei ca s-au inscris deja in grupul parlamentar al PD.
Amarie este fratele fostului procuror general al Departamentului National Anticoruptie, Ioan Amarie, de numele caruia a fost legata o ancheta privindu-l pe presedintele Traian Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO