Politică

Mitrea: Demisionez daca voi considera ca sunt o problema pentru partid

21.03.2006, 00:00 8

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea sustine ca, in momentul in care va considera ca reprezinta o problema pentru partid, nu va astepta sa-l traga nimeni de mana pentru a-si da demisia.

Declaratia unuia dintre cei mai influenti oameni din PSD survine intr-un moment in care multe voci din partid cer ca si alti lideri sa faca un pas inapoi si sa nu astepte sa li se retraga sprijinul, asa cum i s-a intamplat lui Adrian Nastase. De mai multe zile surse din partid dau ca sigura retragerea lui Miron Mitrea si a lui Viorel Hrebenciuc - doi lideri a caror vointa a condus la indepartarea lui Adrian Nastase. Aceleasi surse spun ca cei doi nu-si vor inainta demisiile acum, ci mai tarziu pentru a nu fi "lipiti" lotului Nastase.

Mitrea a negat ieri ca s-ar retrage, dar nu a eliminat total aceasta ipoteza: "Atunci cand voi fi o problema, nu-i nevoie sa ma traga nimeni de mana, dar nici nu fac gesturile cand vor altii", a spus deputatul PSD. El a recunoscut ca in acest moment se afla "intr-o pozitie neplacuta, ca orice lider al PSD".

Mitrea spune ca nu se refera la o problema neaparat personala, ci la situatia in care se regaseste partidul. "Nu e un moment foarte fast pentru partid. Si va trebui sa facem eforturi sa vedem cum solidarizam intreaga organizatie, pentru ca asta este problema astazi, cum o solidarizam si cum o motivam", a precizat Mitrea.

Senatorul Ion Iliescu, care dupa indepartarea lui Nastase a inceput sa iasa mai des cu declaratii publice, a spus in urma cu doua zile ca mai multi lideri actuali ai partidului ar trebui sa faca un pas inapoi pentru recredibilizarea PSD. El a refuzat sa ii nominalizeze pe cei care ar trebui sa se retraga din prim-planul partidului, dar a tinut sa precizeze ca "procesul de schimbare a imaginii partidului" nu se incheie doar cu demisia lui Adrian Nastase.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a negat insa, la finele saptamanii, ca ar exista o lista neagra cu anumite nume grele din partid, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Miron Mitrea, care sa aiba aceeasi soarta ca si ex-presedintele executiv, Adrian Nastase.

Daca, deocamdata, alti lideri raman pe locurile lor, nu acelasi lucru s-a intampltat ieri cu senatorul PSD Antonie Iorgovan. Conducerea partidului a decis ieri sa-i retraga sprijinul politic ca urmare a declaratiilor facute de acesta in cursul saptamanii trecute, in care isi ataca o serie de colegi de partid.

Liderul PSD a mentionat, totodata, ca recomandarea conducerii pentru organizatia din care face parte senatorul Iorgovan (Caras - n. red.) este de a lua toate masurile necesare conform statutului partidului si gravitatii afirmatiilor acestuia, ceea ce ar putea insemna ca Iorgovan va fi exclus din partid.

Iorgovan ii atacase saptamana trecuta pe Adrian Nastase si pe apropiatii sai, sustinand ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor isi alege colaboratorii in functie de apartenenta la homosexualitate si masonerie. Printre cei incriminati de Iorgovan s-au aflat Ilie Sarbu, Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea, Dan Matei Agathon, Marian Oprisan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO