Politică

Nastase si Vacaroiu, egali cu Basescu

04.08.2005, 19:36 7

Presedintele tarii si presedintele interimar, respectiv presedintele Senatului sau cel al Camerei Deputatilor "nu pot fi tratati in mod diferit" in ceea ce priveste suspendarea si revocarea, a declarat, ieri pentru Mediafax, presedintele Comisiei de regulament din Camera, Ioan Bivolaru (PSD).

Bivolaru a replicat astfel intentiei Aliantei D.A. PNL-PD de a schimba regulamentul celor doua camere, astfel incat revocarea presedintilor sa se faca cu majoritatea simpla.

Bivolaru spune ca mandatul presedintelui Camerei este stabilit de Constitutie pe toata durata mandatului parlamentului. "Prevederea nu vrea decat sa asigure stabilitatea si continuitatea functiei pe doua planuri, atat pe cel al functiei de conducere a acestui for cat si pentru situatia constitutionala de interimat la presedintia tarii, conform articolului 98 din Constitutie", a declarat Bivolaru.

Articolul invocat se refera la interimatul functiei de presedinte al tarii, in caz in care aceasta devine vacanta sau presedintele nu-si poate exercita mandatul. Interimatul este asigurat, in ordine, de presedintele Senatului si de cel al Camerei Deputatilor. El a precizat ca, in spiritul deciziei Curtii, trebuie sa rezulte ca revocarea poate avea loc fie din ratiuni politice, fie din cauza unor greseli grave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO