Politică

Opozitia vrea sa stie ce a promis Nastase la Bruxelles

06.04.2004, 00:00 9



Alianta PNL-PD a solicitat ieri Guvernului sa prezinte in Parlament pachetul de masuri economice pe care puterea de la Bucuresti s-a angajat la Bruxelles ca le va sustine pentru a reduce decalajul in procesul de integrare si pentru a face posibila finalizarea negocierilor de aderare in acest an. "Stim despre el doar faptul ca a fost redactat in limba engleza", afirma Calin Popescu-Tariceanu, purtatorul de cuvant al Aliantei. "Membrii Guvernului au afirmat ca vor face in trei luni ce n-au facut in trei ani. Asteptam sa spuna public despre ce masuri economice este vorba si sa le prezinte in Parlament", a adaugat reprezentantul celor doua partide.



In acelasi timp, cele doua formatiuni de opozitie spun ca este imperios ca Guvernul sa prezinte public stadiul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana. La scurt timp de la adoptarea in Parlamentul European a raportului critic privind Romania, premierul Adrian Nastase a prezentat la Bruxelles un ambitios plan de masuri economice si se angaja ca in termen de trei luni Guvernul va face importante privatizari in domeniul energetic si a unor mari companii de stat. De asemenea, Guvernul promitea reducerea arieratelor, imbunatatirea mediului de afaceri si reducerea in continuare a inflatiei. Insa, pachetul de masuri promis de Guvern nu a fost facut public pana acum. Pe de alta parte, PNL si PD inca mai asteapta un raspuns de la PSD privind organizarea unei dezbateri publice pe marginea Raportului de evaluarea a guvernarii PSD, facut public recent de Alianta. PSD a respins concluziile raportului dar nu a raspuns daca este de acord cu dezbaterea lui publica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO