Politică

PC a votat cu PSD dupa ce s-a inteles cu Alianta

21.06.2005, 20:08 14

Partidul Conservator a inclinat pentru inca o data balanta in favoarea opozitiei la votul acordat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor asupra invalidarii lui Corneliu Ciontu din functia de vicepresedinte al acestui for.

Invocand regulamentul, vicepresedintele Camerei Daniela Popa (PC) a votat alaturi de PSD si PRM pentru mentinerea pe ordinea de zi a punctului referitor la inlocuirea lui Ciontu, in timp ce PNL, PD, UDMR si celelalte minoritati nationale au cerut amanarea. Popa a incalcat astfel o intelegere din coalitie pe acest subiect. Inaintea sedintei de Birou, reprezentantii celor patru formatiuni din arcul guvernamental au decis ca vor sustine amanarea invalidarii lui Ciontu. Propunerea de revocare din functie a lui Corneliu Ciontu a venit din partea PRM, formatiunea careia ii revenea, prin algoritm, acest post. Ciontu a fost exclus din PRM in urma cu trei saptamani si alaturi de el au plecat mai multi parlamentari al caror sprijin ar vrea sa-l obtina acum coalitia majoritara. Secretarul general al Camerei, Titu Gheorghiof, PNL, a propus amanarea discutiei pentru la toamna, cu argumentul ca oricum la debutul fiecarei sesiuni parlamentare se voteaza componenta Biroului. PNL, PD, UDMR si grupul minoritatilor au inregistrat sase voturi, trei reprezentanti ai PSD si PRM s-au impotrivit, in timp ce alti trei, printre care si Daniela Popa, s-au abtinut. Ultimul cuvant l-a avut presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase, care s-a pronuntat pentru invalidarea candidaturii in plen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO