Politică

PD il paraste pe Mitrea la PNA

06.08.2003, 00:00 15

Partidul Democrat a inceput o ofensiva concertata impotriva PSD si a liderilor acestui partid. Dupa ce luni liderul democrat Traian Basescu i-a trimis presedintelui Ion Iliescu o scrisoare deschisa de o virulenta rara in care il acuza pe seful statului de coruptie ieri vicepresedintele partidului Adriean Videanu a anuntat ca PD a sesizat institutiile statului cu privire la o afacere a ministrului transporturilor Miron Mitrea. Institutiile sesizate sunt Parchetul Curtii Supreme de Justitie,  PNA si Administratia prezidentiala, iar dosarul se refera la afacerea MTC - TV Constanta, care a inceput sa functioneze cu bani dati de Ministerul Transporturilor - mai multe miliarde de lei. PD cere evaluarea si analizarea faptelor de coruptie in care ar fi implicat Mitrea in aceast caz, iar potrivit lui Videanu, materialele trimise institutiilor mentionete cuprind toate dovezile pentru inceperea unei anchete.
Intr-un comunicat semnat de secretarul general Dan Matei Agaton PSD a afirmat, ieri, ca aceasta intentie a PD este o incercare de abatere a atentiei de la anchetarea lui Traian Basescu in "Dosarul flota." Vicepresedintele PD a aratat insa ca partidul sau actioneaza in aceasta maniera pentru a da "o mina de sprijin" institutiei prezidentiale, avind in vedere declaratiile presedintelui privind intentia sa de a se implica in rezolvarea flagelului coruptiei. PD vorbeste de institutia prezidentiala in acesti termeni la doar o zi dupa ce Traian Basescu il acuzase pe Ion Iliescu, intr-o scrisoare deschisa, ca si-a facut campanie electorala "cu bani furati". Dupa ce il acuza pe seful statului ca sta "cot la cot" in partid cu cei care "au devalizat banci" liderul PD adauga in scrisoarea citata: "La fel de corupt ca cel care fura direct este si cel care, constient, isi face campanie electorala din banii furati. Iar dumneavoastra nu v-ati facut campanie electorala din banii de senator". Basescu a mai spus despre seful statului ca, neputand sa-l inregimenteze politic, vrea sa-l distruga "ca om" si ca este  "partas" la inscenarea care i s-a pus la cale in "Dosarul flota" - caz in care Palatul Cotrooceni si-a dat acordul pentru cercetarea penala a liderului democrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO