Politică externă

Budapesta, luata ostatica de manifestantii violenti

25.10.2006, 18:08 13

Budapesta a fost luata "ostatica" de manifestantii violenti, a clamat ieri premierul ungar Ferenc Gyurcsany, la cateva ore dupa ce politia a reusit sa inabuse focarele de revolte ce au izbucnit in oras cu o zi inainte.
Peste 120 de persoane au fost ranite si alte peste 100 arestate la Budapesta in cursul ciocnirilor dintre politie si protestatarii care cereau demisia premierului Gyurcsany.
Politia din Budapesta a folosit gloante de cauciuc si gaze lacrimogene in noaptea de luni spre marti pentru a-i dispersa pe manifestanti chiar in timp ce in Ungaria se sarbatoreau 50 de ani de la revolta antisovietica din toamna lui 1956.
Protestatarii au pus mana pe un tanc din epoca sovietica, scos in strada special pentru aniversarea revolutiei, si au incercat sa se plimbe cu el, lucru care a obligat politia sa actioneze.
Protestele antiGyurcsany dureaza de cateva saptamani, de cand premierul a recunoscut ca a mintit in campania electorala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO