Politică externă

Cum a ajuns presedintele Bush la CEC?

07.04.2008, 18:52 16

In ajunul summit-ului NATO presedintele american George W. Bush a tinut un discurs in sala de consiliu a CEC - o locatie neasteptata si tinuta secreta vreme de mai multe zile.
Cum a ajuns Bush sa tina un discurs la Palatul CEC de pe Calea Victoriei, avand in vedere ca, oricat de somptuoasa ar fi sala de consiliu in care a avut loc discursul, pana saptamana trecuta publicului nu i-a trecut prin cap ca aici s-au putea organiza un astfel de eveniment.
Presedintele CEC Radu Gratian Ghetea este zgarcit cu informatiile. "Secret profesional", rade el. Ghetea admite ca si el, si angajatii bancii (cel putin aceia care lucreaza in sediul central) stiau de cateva luni ceea ce publicul a aflat abia marti seara: anume ca Bush va veni la CEC sa tina un discurs. Cum de nu s-a aflat atunci mai din vreme? "S-a dorit de catre ambasada ca evenimentul sa fie cat mai discret. CEC are 7.000 de angajati, iar faptul ca nu s-a aflat demonstreaza ca acestia, cu totii, sunt oameni foarte seriosi", se mandreste Ghetea.
Cum a fost ales totusi acest loc? "Ei (ambasada americana - n.n.) cautau o locatie deosebita, cele mai bune conditii, inclusiv din punct de vedere al securitatii, dar s-a dorit sa fie si un loc cunoscut de toata lumea, un loc simbolic. Or, Palatul CEC este un astfel e loc, este o cladire monumentala, de patrimoniu (Palatul CEC a implinit anul trecut 100 de ani de la finalizarea sa - n.n.). Atunci cand s-a pus problema (alegerii unei locatii - n.n.), am prezentat aceasta oferta", spune Ghetea care, indirect, admite ca alegerea Palatului CEC pentru discursul lui Bush ajuta institutia.
"Suntem intr-o faza de schimbare si in tot acest efort imaginea este foarte importanta. Or, vreme de mai multe zile, s-a vorbit despre CEC, au aparut imagini pe toate canalele de televiziune din lume. Cei care stiu cine este CEC au vazut ca putem sa organizam astfel de evenimente. Strainii care nu au stiut s-au intrebat: cine este CEC? Dupa cum stiti, CEC-ul s-ar putea privatiza in viitor si imaginea este importanta, este important ca se va sti ca institutia a organizat un discurs pentru presedintele american", spune Ghetea.
Totusi, daca se va privatiza, Palatul CEC va ramane in patrimoniul statului si aici va fi organizat Muzeul Bucurestiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO