Politică externă

Cum se mai promoveaza fostii presedinti

05.08.2009, 18:01 11

Bill Clinton, fost presedinte al SUA (1992-2000), a fost dupa multi ani de la incheierea mandatului cea mai mediatizata persoana de pe planeta, dupa ce a obtinut eliberarea din Coreea de Nord a celor doua jurnaliste americane (fotografia de mai sus a fost facuta cand cele doua urcau in avionul lui Clinton) condamnate la 12 ani de munca silnica, fiind acuzate ca ar fi incercat sa intre ilegal pe teritoriul coreean. Clinton s-a intalnit cu liderul nord-coreean Kim Jong II. Potrivit unor analisti, dincolo de programul de actiune umanitar, Clinton ar fi avut misiunea de a discuta despre programul nuclear nord-coreenilor.

Premierul rus Vladimir Putin (fost presedinte in perioada 2000-2008) a plecat in vacanta in regiunea Tuva din Siberia, unde s-a lasat fotografiat la bustul gol, inotand in rauri de munte, dar si alaturi de localnici. El a stat la cort si a facut rafting. Presa britanica a caracterizat actiunile premierului rus ca fiind o adevarata campanie de PR pentru a-i mentine popularitatea crescuta. Analistii considera ca actualul premier isi pregateste revenirea la Kremlin din 2012. Putin, care detine si centura neagra la judo, a facut scufundari saptamana trecuta in lacul Baikal, cel mai adanc din lume. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO