Politică externă

Cutremurul din Algeria: 538 de morti si 4.638 de raniti

23.05.2003, 00:00 106



Cel putin 538 de persoane au decedat si 4.638 au fost ranite intr-un cutremur de pamant produs, miercuri seara, in Alger si in imprejurimile sale, potrivit unui bilant provizoriu dat publicitatii de autoritatile algeriene, relateaza AFP.



Seful guvernului algerian, Ahmed Ouyahia, anuntase initial 450 de morti si circa 2.400 de raniti, dar a precizat ca acest bilant este provizoriu si ca sute de corpuri continua sa se afle sub daramaturi, mai ales in regiunea Boumerdes (50 de kilometri est de Alger).



Postul public de radio a informat ca presedintele Abdelaziz Bouteflika s-a deplasat in zonele in care s-a produs catastrofa.



Ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, a afirmat ca, in localitatea Boumerdes, zece imobile s-au prabusit, in timp ce un spital a fost distrus de cutremur.



Cutremurul de pamant, cu o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, a avut loc la ora locala 19.45 (21.45 ora Romaniei), epicentrul lui fiind la Thenia (10 kilometri est de Boumerdes), a informat Centraul Algerian de Studii Astronomice si Astrofizice (CRAAG).



Seismul a fost resimtit pe o raza de 100 de kilometri in jurul epicentrului, inclusiv pe coasta mediteraniana spaniola, mai ales in Majorca, conform Institutului geografic national spaniol. Autoritatile spaniole nu au semnalat victime. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO