Politică externă

Laburistii, din nou in centrul unui scandal

28.11.2007, 18:26 11

Premierul britanic, Gordon Brown, a anuntat ieri ca Partidul Laburist va rambursa toate donatiile facute formatiunii de catre un magnat imobiliar anonim si aflate la originea unui nou scandal care afecteaza Guvernul de la Londra.
"Este complet inacceptabil. Acest lucru nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata, iar banii vor fi returnati", a declarat Brown in cursul unei conferinte de presa. Un magnat imobiliar, David Abrahams, a donat Partidului Laburist o suma totala de 600.000 de lire sterline (838.000 de euro) prin intermediul prietenilor sau colegilor pentru a-si ascunde identitatea, care a fost in cele din urma divulgata de presa de la Londra.
Peter Watt, secretarul general al Partidului Laburist, responsabil in special de finantarea formatiunii, si-a dat demisia la inceputul saptamanii, dupa ce a recunoscut ca era la curent cu mecanismul utilizat de Abrahams pentru a-si disimula identitatea. Legea privind finantarea partidelor, adoptata in 2000 de catre Guvernul condus de Tony Blair, obliga formatiunile politice sa declare orice donatie in valoare de peste 5.000 de lire sterline, precum si numele adevaratei persoane care livreaza aceste fonduri.
Brown a recunoscut ca donatiile au fost inadecvat declarate. Laburistii au mai trecut printr-un scandal asemanator in timpul mandatului lui Tony Blair, cand s-a aflat ca donatorii generosi ai partidului erau rasplatiti cu functii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO