Politică externă

Nicolas Sarkozy se va retrage din politică dacă va pierde alegerile

Nicolas Sarkozy se va retrage din politică dacă va pierde alegerile

Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

08.03.2012, 11:30 130

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat joi, pentru prima dată în public de la începutul campaniei, că va înceta definitiv să mai facă politică dacă va fi învins la alegerile prezidenţiale din 22 aprilie şi 6 mai, relatează AFP.

"Vă spun: da", a răspuns preşedintele-candidat la întrebarea "dacă veţi pierde aceste alegeri prezidenţiale, vă veţi retrage din politică?".

"Nu mă pun în această ipostază dar (...) voi face altceva" în cazul unei înfrângeri, a declarat Nicolas Sarkozy. "Dar ce, nu ştiu", a adăugat şeful statului, care este devansat în sondajele de opinie cu peste 10 puncte de adversarul său socialist François Hollande.

Nicolas Sarkozy a mărturisit deja în ianuarie că va pune capăt carierei sale politice în cazul unui eşec în cursa pentru obţinerea unui al doilea mandat, în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor într-o deplasare în Guyana. Declaţiile sale, care au rămas confidenţiale, au fost prezentate de mai multe ziare.

"Am 56 de ani, fac politică de 35 de ani, am o meserie (este avocat, n.red.), îmi voi schimba viaţa complet, nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins", a declarat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO