Politică externă

Politia israeliana, in alerta de gradul "rosu"

20.07.2005, 19:59 12

Politia israeliana a fost plasata in stare de alerta maxima pentru a impiedica zecile de mii de persoane care se opun retragerii din Fasia Gaza sa se deplaseze catre coloniile din aceste teritorii. Pentru prima data dupa declansarea razboiului din Irak, in martie 2003, fortele de ordine sunt in stare de "alerta rosie", nivelul maxim posibil, a informat un purtator de cuvant, pentru a impiedica manifestantii sa se deplaseze catre frontiera cu Fasia Gaza.

Marsul a fost organizat de "Consiliul coloniilor" din Cisiordania si Fasia Gaza, care spera ca o asemenea demonstratie de forta va obliga Guvernul sa renunte la retragere. Manifestantii, care s-au reunit, luni, la Netivot, in sudul Israelului, au petrecut noaptea sub cerul liber, intr-o tabara amplasata la Kfar Maimon. Fortele de ordine au continuat, ieri, sa interzica manifestantilor sa se apropie de barajul rutier de la Kissufim, calea de acces catre coloniile din Fasia Gaza. Manifestantii sunt in special evrei ultraortodocsi, dar si tineri si familii venite impreuna cu copiii. Multi dintre protestatari poarta tricouri pe care este inscriptionat "Un evreu nu expulzeaza un alt evreu", aluzie la evacuarea a 8.000 de colonisti din Fasia Gaza si a altor 500 din nordul Cisiordaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO