Politică externă

Presedintele rus trimite procurorii peste corporatiile de stat

09.08.2009, 17:49 27

Medvedev "a cerut procurorilor sa prezinte propuneri in care sa explice inclusiv daca sunt motive sa fie folosite in continuare structuri precum corporatiile de stat", a anuntat administratia de la Kremlin.

 

Medvedev versus Putin

Corporatiile, multe dintre ele fiind infiintate in 2008, in ultimul an de presedintie al predecesorului lui Medvedev, actualul premier Vladimir Putin, au inghititi zeci de miliarde de ruble din fondurile publice. Putin apara corporatile de stat, care au acces facil la fondurile bugetare si legaturi politice, pe care le considera un motor al dezvoltarii economice al Rusiei.

Criticii sustin insa ca astfel de companii, precum banca VEB, Russian Technologies, firma de nanotehnologie Rosnano, agentia nucleara Rosatom, corporatia pentru dezvoltare Olymp-stroi si Deposit Insurance Agency de-monstreaza controlul administratiei de la Kremlin asupra economiei si elimina investitiile private.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO