Politică

Ponta: FMI nu ne-a cerut şi un câştigător la privatizarea Oltchim, ci doar organizarea licitaţiei

Autor: Carol Dan

25.09.2012, 14:23 243

"FMI nu ne-a obligat să avem şi un câştigător, ci doar să facem procedura de privatizare", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Contractul nu a fost însă semnat până în prezent.

"Noi ne-am făcut datoria faţă de angajaţii Oltchim (...) Oltchim trebuie să continue să existe şi să funcţioneze, avem nevoie de o strategie pe termen lung pentru plata datoriilor şi trecerea pe profit", a adăugat Ponta.

El a afirmat că, dacă Guvernul nu ar fi organizat în septembrie procesul de privatizare a Oltchim, scrisoarea de intenţie a României nu ar fi intrat în board-ul FMI din 28 septembrie.

"Conform acordului cu instituţiile internaţionale, o obligaţie nerespectată devine automat acţiune prioritară pentru aprobarea următoarei scrisori de intenţie. Graba (organizării licitaţiei - n.r.) a fost motivată de mecanismul automat de acţiune prioritară, fundamentală", a continuat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO