Politică

Ponta: În condiţii cu totul neaşteptate, mi s-a îndeplinit visul de a fi ministrul Justiţiei

Autor: Ovidiu Bărbulescu

07.08.2012, 15:08 419

El a arătat totuşi că un secretar de stat va asigura conducerea ministerului.

"În condiţii cu totul şi cu totul neaşteptate, mi s-a îndeplinit visul de a fi ministrul Justiţiei. Sper însă că foarte repede, în câteva zile, se va şi încheia visul acesta şi vom avea un ministru plin al Justiţiei, pentru că este necesar acest lucru", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, l-a desemnat, marţi, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins însă, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, spun surse din magistratură.

Pe cererea de demisie se pronunţă plenul CSM.

Luni seară, premierul Victor Ponta anunţa că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detaşarea în funcţia de ministru al Justiţiei, i-a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO