Politică

Ponta la Bruxelles. Comisia Europeană se întruneşte special pentru România

Ponta la Bruxelles. Comisia Europeană se întruneşte special pentru România

Autor: Mediafax

12.07.2012, 00:05 1185

Premierul şi-a început ieri vizita la Bruxelles în timpul căreia va încerca să-i convingă pe responsabilii europeni că România respectă statul de drept, iar referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu este perfect constituţional. Ieri premierul a avut întâlniri la Parlamentul European, iar astăzi se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Durão Barroso.

Comisia Europeană a anunţat că se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România. Ieri liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (la care este afiliat PSD), Hannes Swoboda, a susţinut că oficialii Comisiei nu dispun de toate datele privind situaţia politică din România şi afirmă că oficialii europeni trebuie lăsaţi să realizeze o analiză completă, fără speculaţii. El a arătat că, în discuţia cu premierul Victor Ponta (foto), şi-a exprimat sprijinul pentru "toate măsurile adoptate pe o bază democratică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO