Politică

Premierul Mihai Tudose, despre noua şefă a ANAF, Mirela Călugăreanu: Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi

Premierul Mihai Tudose, despre noua şefă a ANAF, Mirela...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.07.2017, 19:28 1173

”Am primit din partea dlui ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective. Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe - foarte respectată şi foarte hotărâtă, o doamnă care îşi dă seama că îşi joacă cartea vieţii profesionale prin această numire. Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV.

El a ţinut să precizeze că Mirela Călugăreanu nu are ”absolut nicio culoare politică”.

Totodată, premierul a menţionat şi motivele pentru care l-a demis pe Bogdan Stan.

”În ultimele două săptămâni am aşteptat de la fosta conducere a ANAF nişte măsuri care să dea un nou impuls unui anumit tip de disciplină financiar-fiscală, pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus că îmi doresc să reprezint un stat puternic, prietenos cu cetăţenii oneşti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western, să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi, din dorinţa de a mai stroarce ceva de la ei”, a spus Tudose.

El a mai spus că a cerut o strategie coerentă în vămi, pentru a stopa contrabanda ”cu de toate” în România.

”Vom începe să ne ocupăm de marea evaziune, pentru că nu se mai poate”, a adăugat Tudose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO