Politică

Premierul Sorin Grindeanu, despre schimbările lui Kovesi şi Lazăr: Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evaluări

Premierul Sorin Grindeanu, despre schimbările lui Kovesi...

Autor: Gabriel Pecheanu

13.03.2017, 11:59 115

"O să încerc să mă văd (cu Tudorel Toader – n.r.), să văd care e şi programul dânsului şi azi mai avem şi Parlamentul. (…) Nu am avut o discuţie cu dl. ministru (Tudorel Toader – n.r.). Pot să vă spun punctul meu de vedere – am auzit de decizia Curţii Constituţionale, nu am citit-o şi nu cred că e treaba mea. Eu cred că e treaba Ministerului Public, nu vreau să intru în detalii de acest tip, pentru că e un domeniu pentru cei care trebuie să aplice decizia CCR, care trebuie să respecte legea. Nu e o chestiune care să ţină de primul-ministru", a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că vrea să discute cu Tudorel Toader, pentru a şti poziţia acestuia "dincolo de declaraţii".

Întrebat dacă cei doi procurori-şefi de Parchete ar trebui schimbaţi din funcţie, Grindeanu a spus: "Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evalurări".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar "a evocat o instituţie din Codul Muncii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO