Politică

Preşedintele Iohannis a promulgat modificările la Legea privind reforma în Sănătate

Preşedintele Iohannis a promulgat modificările la Legea...

Autor: Dana Stanila

04.04.2017, 18:18 128

Astfel, preşedintele a semnat "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţi".

Curtea Constituţională a respins anul trecut o sesizare a guvernului Cioloş privind neconstituţionalitatea legii care permite Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale să acorde stimulente financiare lunare.

''În urma deliberării, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile art. I din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea art.6 alin.(2) din Legea nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă sunt constituţionale în raport de criticile formulate'', spunea atunci Curtea.

Guvernul Cioloş ceruse Curţii Constituţionale exercitarea controlului de constituţionalitate a prevederilor potrivit cărora ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, dar şi autorităţile administraţiei publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO