Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Am lăsat-o mai moale cu referendumul. Societatea s-a exprimat clar prin proteste

Preşedintele Klaus Iohannis: Am lăsat-o mai moale cu...

Autor: Dana Stanila

07.03.2017, 12:58 130

”Cu referendumul am lăsat-o mai încet, fiindcă societatea s-a exprimat foarte clar prin protestele care au avut loc şi prin cele care au loc în continuare. E evident că societatea îşi doreşte eliminarea corupţiei, îşi doreşte persoane integre pe funcţiile publice, dar nu am anulat intenţia, doar în acest moment consider că lucrurile trebuie să se liniştească”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a făcut referire şi la amendamentele depuse ieri de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul Legii Graţierii, prin care să fie graţiate şi faptele de corupţie.

”Dacă s-ar graţia corupţii, cred că s-ar da un semnal total greşit în societate şi contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor”, a mai spus Iohannis.

O astfel de decizie ar duce, este de părere preşedintele, la reacţii foarte puternice din partea societăţii.

”Este foarte important de văzut că societatea a devenit extrem de activă şi dacă s-ar progresa cu astfel de iniţiative, cu siguranţă am avea reacţii foarte puternice din partea societăţii, dar sper să nu se întâmple”, a declarat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO