Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Credem într-o Uniune Europeană "puternică, unită, solidară"

Preşedintele Klaus Iohannis: Credem într-o Uniune...

Autor: Dana Stanila

09.03.2017, 11:10 56

"Nu am fost de părere că este bine să mergem pe variante cum ar fi Europa cu mai multe viteze sau cu două viteze. Nu, noi dorim o Uniune Europeană unită şi puternică, iar acest lucru a fost şi va fi prezentat ca şi poziţia României şi de mine. Consolidarea UE poate să aibă loc doar dacă coeziunea între state este întărită, nu slăbită. Este foarte adevărat că şi acum putem să constatăm că nu toată lumea se mişcă cu aceeaşi viteză. Faptul că avem o Europă cu mai multe viteze este o constatare facilă, aşa se întâmplă acum, dar nu înseamă că asta vrem să se întâmple şi pe viitor", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea la Consiliul European.
.
Totodată, şeful statului a declarat că obiectivul ce va fi stabilit va fi unul pe termen lung şi nu trebuie să fie dezvoltate programe exclusiviste.

"S-a vehiculat că ţările care pot mai mult, să facă mai mult. Cei care nu au ajuns acolo trebuie să ajungă tot acolo. Ce este important, nu e să închidem variante ce pot fi începute de unii, imporant e să nu dezvoltăm proiecte exclusiviste", a declarat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO