Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: E bine ca la guvern să existe o structură IT pentru coordonarea instituţiilor centrale

Preşedintele Klaus Iohannis: E bine ca la guvern să...

Autor: Dana Stanila

18.05.2017, 14:45 90

”O astfel de iniţiativă la nivelul guvernului probabil ţine mai degrabă de Ministerul Comunicaţiilor şi ar fi bine să existe structuri la nivelul guvernului care coordonează în special instituţiile administraţiei centrale unde, într-adevăr, în ultimii ani sistemele informatice sunt foarte diverse şi nu permit o gestionare eficientă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii Lia Vasilescu a declarat joi că la nivelul Executivului se gândeşte formarea unei structuri IT care să servească tuturor instituţiilor statului, în scopul protejării împotriva atacurilor informaţionale.

"La ora actuală, la nivelul guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare", a spus ministrul Muncii.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care în Comisia de muncă se discuta un amendament adus Legii salarizării, care prevedea creşterea salariilor pentru IT-iştii din justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO