Politică

Presedintele PPRM, Corneliu Ciontu a fost exclus din partid

01.06.2005, 19:24 31

Partidul Popular Romania Mare este aproape de scindare dupa ce o parte a conducerii, aflata sub influenta presedintelui de onoare Corneliu Vadim Tudor, i-a exclus ieri seara din partid pe presedintele de drept Corneliu Ciontu si pe deputatul Anghel Stanciu. Cele doua grupari isi disputa in prezent legitimitatea si sediul central al formatiunii, care a fost inchis, ieri, pentru Ciontu si sustinatorii sai.

In urma cu trei luni, Tudor s-a retras de la conducerea partidului, iar presedinte a fost numit Corneliu Ciontu. Denumirea Partidului Romania Mare a fost transformata in Partidul Popular Romania Mare, iar Ciontu a primit mandatul de a negocia afilierea PPRM la grupul popularilor europeni.

Conflictul intre cei doi presedinti ai PPRM a fost declansat la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce mai multi lideri ai partidului au cerut reintoarcerea lui Corneliu Vadim Tudor in functia de presedinte. Vadim a acceptat propunerea si a anuntat ca formatiunea isi va relua denumirea : Partidul Romania Mare si vechea doctrina.

Ciontu si Stanciu au replicat printr-un comunicat dur, iar Vadim a reactionat amenintandu-i cu excluderea din partid. Ieri, la sediul central al PPRM, conducerea formatiunii s-a intrunit in absenta presedintelui Corneliu Ciontu, a lui Anghel Stanciu si a presedintelui de onoare Corneliu Vadim Tudor, aflat in Serbia.

Motivul excluderii lui Ciontu este incercarea acestuia de a transforma PPRM intr-o anexa a PSD, a declarat ieri deputatul Olguta Vasilescu. Ea a dat ca exemplu "directiva" lui Ciontu de a vota, in comisia de ancheta a activitatii SRR si SRTV, raportul PSD privind activitatea celor doua institutii, desi documentul prezentat de Alianta D.A. PNL-PD avantaja PPRM.

Presedintele PPRM Corneliu Ciontu a reclamat, ieri, ca i s-a interzis accesul in sediul PPRM si a acuzat-o pe Olguta Vasilescu ca ar fi coordonat personal inchiderea cladirii. In plus, spune Ciontu, atitudinea lui Vadim Tudor a fost infla-mata de catre unii membri care i-au spus ca nu va mai avea influenta in partid, in conditiile in care Ciontu va reusi sa introduca PPRM in Partidul Popular European, asa cum s-a decis la o plenara a formatiunii. Ciontu a mai declarat ieri ca spera intr-un acord cu Vadim Tudor pentru anularea intrunirii Consiliului National convocat pentru sambata, unde acesta ar urma sa preia din nou presedintia partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO