Politică

PSD ii valideaza pe candidatii lui Vanghelie, dupa ce liderii partidului au refuzat sectoarele Capitalei

16.04.2008, 18:03 17

Conducerea largita a PSD ii va valida astazi pentru pozitiile de candidati in alegerile locale de la 1 si 15 iunie, la sectoarele Capitalei, pe Dan Tudorache (sectorul 1), Neculai Ontanu (sectorul 2), Doru Giugula (sectorul 3), Vasile Mihalache (sectorul 4) Marian Vanghelie (sectorul 5) si pe Dan Darabont (sectorul 6).
Aceste propuneri au venit oficial din partea presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si au avut acceptul liderului formatiunii, Mircea Geoana.
"Nu am avut ce sa fac, in conditiile in care Victor Ponta, Alexandru Atanasiu sau Titus Corlatean au refuzat sa candideze. Le-am propus, dar au refuzat. Serban Nicolae (fostul consilier al lui Ion Iliescu - n.n.) a acceptat sa candideze, dar voia sa-si aleaga el sectorul. Or, profilul sau il indica pentru alt sector decat pentru cel pe care si-l dorea", a declarat pentru ZF Mircea Geoana.
Liderul partidului s-a aratat deranjat cel mai tare de refuzul lui Victor Ponta de a candida, in conditiile in care el a declinat si oferta de a intra pe listele pentru europarlamentarele din toamna trecuta.
Geoana a admis insa ca mai pot aparea modificari de ultima ora pe listele de candidati pentru primariile de sectoare ale Capitalei. (Saptamana tre-cuta conducerea largita a PSD a decis printr-un vot surpriza ca fostul ministru al justitiei Cristian Diaconescu va reprezenta partidul in cursa pentru Primaria Generala a Bucurestiului.)
Luni, presedintele PSD Bucuresti aratase si el ca liderii centrali ai PSD nu pot avea obiectii fata de aceste candidaturi, intrucat nu au dorit sa candideze la functiile de primari de sector, asa cum li s-a propus de catre organizatia municipala.
"Consideram ca anumite persoane de la nivel national au avut anumite manifestari publice la anumite emisiuni si am vrut sa le demonstram ca nu au curajul sa se bata. Iar colegii desemnati candidati au si multe calitati si au si curajul sa se bata", a spus Vanghelie.
Pe de alta parte, Geoana a confirmat ca partidul va incheia o noua intelegere cu Partidul Conservator (PC, fost PUR) dar a spus ca social-democratii se vor asigura ca micul partid al lui Dan Voiculescu nu va mai "trada" (va fi incheiata, spune el, o intelegere legalizata de tribunal) asa cum s-a intamplat in urma cu patru ani. Atunci PC, care a intrat in Parlament pe listele social-democratilor, si-a abandonat fostii aliati, facand posibila formula de guvernare dorita de presedintele Traian Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO