Politică

Radioul si televiziunea publice ar putea functiona ca institutii comerciale

16.06.2005, 20:28 21

Institutiile publice de Radio si Televiziune vor avea conduceri bicefale, conform unei propuneri legislative initiate de deputatul UDMR Hunor Kelemen si avizate favorabil de comisia de cultura a Camerei Deputatilor. Functiile de presedinte al consiliului de administratie si cea de director-general din ambele institutii de media au fost separate, presedintii urmand sa fie propusi de partide si validati in Parlament, in timp ce directorii generali vor fi desemnati dupa un concurs de proiecte, cu votul a doua treimi din Consiliile de Administratie.

"Cele doua institutii publice de mass-media vor avea un management similar cu cel al societatilor comerciale obisnuite. Presedintii celor doua consilii de administratie vor avea atributii in plan decizional si mai ales in privinta bugetului, in timp ce directorii generali vor fi executanti", a declarat, pentru ZF deputatul UDMR Hunor Kelemen. Comisia de cultura a Camerei Deputatilor a mai decis ca salariul presedintilor consiliilor de administratie ale SRR si SRTv sa fie stabilit prin hotarare de guvern. Din consiliile de administratie ale SRR si SRTv nu vor mai face parte reprezentantii salariatilor, acestia putand sa participe la sedinte fara sa aiba, insa, drept de vot. Totodata, numarul membrilor Consiliului de Administratie propusi de Parlament a fost marit, deputatii stabilind ca din cele doua consilii sa faca parte si cate un reprezentant al Academiei Romane.

Nici un partid din coalitia guvernamentala nu va avea mai mult de un loc in fiecare Consiliu de Administratie, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. Surse din interiorul PNL au declarat, pentru Mediafax, ca presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu a propus colegilor sai din conducerea partidului ca in Consiliul de Administratie al TVR sa fie propus din partea PNL fostul consilier prezidential Andrei Plesu. Aceleasi surse afirma ca in cadrul Consiliului de Administratie al Radioului public ar putea ramane Ducu Bertzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO