Politică

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: „Nu vom umili pe nimeni, vom răspunde cu aceeaşi monedă“

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: „Nu vom...

Autor: Ramona Cornea

08.06.2022, 00:07 324

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat afirmaţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron despre cum „nu trebuie să umilim Rusia“ în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina. „Nu vom umili pe nimeni. Vom răspunde cu aceeaşi monedă“, a declarat Zelenski în cadrul unui interviu, citat de CNN.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a acuzat Kremlinul că foloseşte proviziile de alimente ca o armă împotriva ţărilor în curs de dezvoltare, că ţine ostatice milioane de tone de cereale ucrainene şi că blochează porturile Ucrainei.

În Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei aflat acum sub ocupaţie rusă, au apărut temeri legate de deteriorarea condiţiilor sanitare: ape uzate care se infiltrează în apa potabilă şi temeri cu privire la un focar de holeră. Unul dintre oficialii oraşului a declarat că ruşii care controlează acum Mariupol se gândesc să impună o carantină în oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO