Politică

Regulamentul Senatului, atacat la Curtea Constitutionala

28.09.2005, 19:21 17

PSD va contesta la Curtea Constitutionala regulamentul Senatului, indiferent de varianta in care documentul intern va fi aprobat, a declarat, ieri, liderul social-democrat Mircea Geoana.

La propunerea sa, plenul acestei Camere a decis ieri sa finalizeze dezbaterile asupra regulamentului in urmatoarele 15 zile de plen. Termenul de adoptare a Legii privind minoritatile a fost si el prelungit astfel cu 15 zile.

Senatorii au evitat aprobarea tacita a legii privind minoritatile nationale dupa aproape doua ore de consultari intre liderii de grup si peste trei ore de dezbateri contradictorii privind ordinea de zi. "Ar fi nenatural, nefiresc si neproductiv ca senatorii sa nu aiba ragazul sa dezbata aceasta lege atat de importanta", a spus Geoana de la tribuna. El a mai spus ca este "intelept politic si fezabil practic" ca un "orizont de timp similar" pentru adoptare sa fie stabilit si pentru rezolvarea celorlalte probleme, cum ar fi regulamentul Senatului. Propunerile lui Geoana au fost supuse la vot impreuna, fiind sustinute, prin vot, de toti senatorii PSD si PRM. Senatorii din coalitie s-au pronuntat, in majoritate, impotriva solicitarii liderului PSD, exceptie facand Puiu Hasotti si Radu Campeanu (PNL) si Gavrila Vasilescu (PC), care au votat "pentru", dar si Serban Stratila (PNL), care s-a abtinut.

Intrebat daca propunerea de finalizare a dezbaterilor la regulament in urmatoarele 15 intruniri ale plenului nu este o dovada de tradare fata de presedintele Senatului, Geoana a aratat ca "nu este este vorba de Nicolae Vacaroiu sau de Adrian Nastase". "Sunt pozitii obtinute de partidul nostru si vom apela la Curtea Constitutionala in orice circumstanta", a aratat liderul social-democrat. Biroul Permanent al Senatului va trebui sa decida in perioada urmatoare asupra zilelor in care vor fi dezbatute aceste proiecte de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO