Politică

Sorin Grindeanu: După OUG 13 am vrut sa renunţ. Mi s-a spus de către partid să rămân

Sorin Grindeanu: După OUG 13 am vrut sa renunţ. Mi s-a...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.06.2017, 16:14 1188

"Pentru mine toate lucrurile sunt clar legate de acea seară (când Executivul a adoptat OUG 13/2017 - n.r.). Am venit aici şi am făcut anunţul privind Ordonanţa (de Urgenţă - n.r.) 14. Nu am mers în altă parte. Nici acea conferinţă de presă nu a fost simplă, cu sute de mii de oameni în faţă, dar eram şi sunt prim-ministrul României. Nu poţi să faci conferinţă de presă de pe scări, din altă parte şi aşa mai departe", a declarat premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu.

El a refuzat să spună dacă Liviu Dragnea i-a cerut ca guvernul să nu emită OUG 14/2017, care a abrogat OUG 13/2017: "Azi nu detaliem!".

Întrebat dacă adoptarea OUG 13 rămâne cel mai mare regret al său din perioada petrecută în fruntea Executivului, Sorin Grindeanu a răspuns: "Până a se ajunge acolo probabil că puteau fi făcute alte lucruri. Am spus şi în Parlament că eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus, anume că o să am lângă mine, în dreapta mea un prieten, care mă va ajuta".

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai spus că a vrut să renunţe la şefia Guvernului după scandalul cu OUG 13/2017.

"Am înţeles când, după ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape interesante până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că e normal să mai rămân. Cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate: nu, aveţi susţinere. Atunci am înţeles iarăşi că e de datoria mea să rămân, pentru că altfel tot ceea ce gândiseră, gândiserăm ca program guvermanetal exista riscul de a nu fi pus în practică", a mai spus premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO