Politică

Tariceanu, increzator ca va face fata motiunii de cenzura

15.06.2005, 20:01 10

Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat, ieri, in fata camerelor reunite ale Parlamentului pachetul legislativ privind regimul proprietatii si reforma in Justitie, pentru care a asumat raspunderea Guvernului. Cele 17 legi cuprinse in pachetul legislativ sunt considerate adoptate daca, in termen de trei zile de la asumarea raspunderii, un sfert dintre parlamentari nu depune o motiune de cenzura.

Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat, luni, ca parlamentarii formatiunii sale vor semna motiunea de cenzura in cazul in care amendamentele lor la aceste legi nu vor fi acceptate.

Pachetul de legi privind regimul proprietatii si reforma justitiei creeaza posibilitatea alegerii intre izolarea la periferie sau stagnarea determinata de ambiguitate si integrarea europeana caracterizata de progres, iar cei mai inversunati opozanti ai acestui demers sunt aceleasi persoane care nu au luat masuri reale de reforma a justitiei cand erau la putere si care au patronat generalizarea coruptiei la nivelul intregii societati, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu, in plenul Legislativului.

Guvernul actual are capacitatea sa faca fata unei eventuale motiuni de cenzura, bazandu-se pe o majoritate stabila in Parlament, care ii permite sa obtina votul de incredere, a mai spus Tariceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO