Politică

Traian Basescu are probleme din cauza fratelui sau, Mircea

23.08.2009, 18:15 23

Presedintele Traian Basescu este in mijlocul unui scandal mediatic, cu multe intrebari care nu-si gasesc raspunsul in acest moment, dupa ce au aparut in presa informatii privind asocierea fratelui sau, Mircea Basescu, intr-o firma care face consultanta in domeniul achizitiilor de armament.

Mircea Basescu a fost asociat in firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL (el a demisionat vineri) cu Maria Cristina Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu, fost sef la Romarm, si cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie. Prezenta sa in aceasta firma nou infiintata a fost interpretata drept conflict de interese, de vreme ce presedintele este si seful Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care decide achizitiile de armament pentru Armata.

Aurel Cazacu, tatal unuia dintre actionari, a demisionat din functia pe care o ocupa la Ministerul Economiei in urma scandalului. Basescu a spus ca va cere clarificari de la fratele sau pentru inadvertentele care au aparut in legatura cu constituirea firmei.

"Sunt lucruri interesante cu aceasta firma, care intamplator a iesit de la Registrul Comertului acum doua zile si imediat a fost prezentata la televiziune. Dar aceste lucruri interesante nu stiu in ce categorie sa le pun. Fratele meu a semnat pentru o firma cu aceiasi actionari si este inregistrat intr-o firma care poarta alt nume. Nici el nu mai stie din ce sa iasa, pentru ca firma pentru care a semnat nu este inregistrata la Registrul Comertului si s-au schimbat primele pagini la documentul semnat de el", a afirmat Basescu la sfarsitul saptamanii trecute.

"Daca fratele meu se mai baga intr-o firma din asta dubioasa, s-ar putea sa nu mai candidez", le-a spus razand Basescu participantilor la intalnirea de la Botosani cu autoritatile locale. Seful statului a adaugat ca este extrem de greu sa se apere de "propriul frate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO