Politică

Trei parlamentari sunt cercetati de procurorii anticoruptie

24.11.2005, 20:03 10

Trei din cele 28 de dosare de mare coruptie aflate in lucru la Departamentul National Anticoruptie sunt ale unor parlamentari, dintre care doi aflati inca in functie, a declarat ieri procurorul-sef Daniel Morar.

Dintre aceste dosare, unul este al deputatului Ion Dumitru, fost director al Romsilva, cercetat pentru abuz in serviciu, fapta prin care s-au creat prejudicii de peste doua milioane de euro.

Morar nu a dezvaluit numele celorlalti doi parlamentari, motivand ca acestora nu le-a fost adusa la cunostinta invinuirea.

El a spus, totusi, ca acestia sunt cercetati pentru trafic de influenta si ca infractiunile comise le-au adus beneficii de 800 de milioane de lei.

Morar a mai declarat ca procurorii anticoruptie au dispus punerea sub sechestru a mai multor bunuri imobile ale presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, invinuit pentru abuz in serviciu, utilizarea subventiilor in alte scopuri, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals. Cat despre dosarul privind afacerile familiei fostului ministru al integrarii europene Hildegard Puwak, Morar spune ca este in lucru, dar ca cercetarile necesita timp, pentru ca trebuie stabilit exact traseul fondurilor europene.

Parchetul National Anticoruptie (predecesorul DNA) a redeschis dosarul privind afacerile familiei fostului ministru, dupa ce Morar a infirmat solutia de neincepere a urmaririi penale data in 2003.

Morar a mai afirmat ieri ca presedintele Traian Basescu - acuzat la inceputul anului ca si-a achizitionat in mod ilegal o locuinta din fondul de stat, nu poate fi cercetat, in prezent, deoarece in calitate de presedinte, poate fi anchetat doar pentru inalta tradare, a declarat Morar.

"Pastram dosarul si il arhivam. Acest dosar se poate redeschide oricand, dar nu atat timp cat Traian Basescu este presedinte", a explicat procurorul-sef. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO