Politică

Trump îşi prezintă scuzele lui Iohannis pentru anularea întâlnirii din iulie de la summit-ul NATO

Trump îşi prezintă scuzele lui Iohannis pentru...

Autor: Ana Petrescu

07.09.2018, 18:27 284

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis o scrisoare şefului statului Klaus Iohannis în care şi-a cerut scuze că a anulat întâlnirea din 12 iulie, la summit-ul NATO de la Bruxelles, precizând că speră să se vadă cât mai curând, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La summit-ul NATO care s-a desfăşurat la Bruxelles între 11 şi 12 iulie, liderul de la Casa Albă a anulat de urgenţă întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse oficiale, preşedintele american a anulat toate întâlnirile bilaterale. Cei doi doi şefi de stat ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american.

”Preşedintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune şi participe la întâlnirile bilaterale. În cadrul reuniunii au fost discuţii contradictorii şi a trebuit să rămână în sală. Au fost scoase statele partenere şi au ramas doar aliaţii”, au spus, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Sursele citate au transmis că preşedintele american şi-a anulat întâlnirile stabilite pentru data de 12 iulie, în a doua zi a summit-ului NATO, Trump urmând să plece spre Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO