Prima pagina

2.500 de romani au pariat ca Romania va castiga Euro 2008

2.500 de romani au pariat ca Romania va castiga Euro 2008
09.06.2008, 19:34 13

2.500 de romani au pariat ca Romania va castiga campionatul european. Astfel, din cele peste 10.000 de bilete in care s-a mizat la casa de pariuri Astra Sport Bets pe castigatoarea trofeului, 4.120 indica Spania (pana la startul competitiei) ca favorita la cucerirea Euro 2008, urmata de Romania, cu aproape 2.500 de bilete si de Italia, cu aproximativ 2.000 de bilete. "A fost o surpriza si pentru mine ca pe atatea bilete Romania a fost vazuta ca invingatoare. Romanii sunt patrioti si de aceea au pariat asa", a spus Daniel Smeada, PR Manager al Astra Sport Bets, PR managerul casei de pariuri Astra. Cotatia pentru pariul ca Romania castiga campionatul european este 1:31, adica la 10 lei pariati castigul este de 310 lei, minus taxele. Pe de alta parte, grupa in care a fost plasata nationala de fotbal a Romaniei la Campionatul European de fotbal ce se desfasoara in Austria si Elvetia pare sa-i fi speriat pe impatimitii autohtoni de pariuri, care aleg sa mizeze bani pe favoriti. Astra Sport Bets, Wettpunkt si Stanleybet, cele mai importante case de pariuri, vad Franta castigatoare in meciul de astazi impotriva Romaniei, jucatorii lui Victor Piturca fiind cotati cu 3,80 - 3,90 pentru victorie, ceea ce inseamna ca pentru 1 leu pariat se poate obtine un castig net de 3,9 lei. "Pana la debutul Campionatului European de fotbal Romania este vazuta castigatoare in meciul cu Franta in 19.000 de bilete, in vreme ce numarul biletelor in care francezii sunt creditati cu prima sansa este dublu", afirma PR managerul casei de pariuri Astra.
Totodata, pe 13.340 de bilete romanii au pariat la Astra ca meciul va fi egal la pauza, iar pe circa 13.000 de bilete au mizat pe egalitate la finalul disputei.
In ultima perioada, romanii au devenit din ce in ce mai profesionisti in pariurile sportive, chiar daca suma medie pariata pe un bilet de joc este de 1,5 - 2 euro. Astfel, in ciuda patriotismului local, pariorii autohtoni aleg sa castige bani si de aceea mizeaza la siguranta.
"Nu s-a pariat mult pe Romania, pentru ca tara noastra are statutul de outsider. Exista o atitudine rezervata in randul pariorilor autohtoni, chiar daca nationala este prezenta la Campionatul European dupa 8 ani de la ultima participare la un turneu final", spune Eduard Bieltz, managerul casei de pariuri Wettpunkt. In grupa C, din care fac parte Italia, Franta, Romania si Olanda, favorita bookmakerilor este Italia, ce detine patru cupe mondiale si una europeana.
"Chiar daca Romania apare la un turneu final dupa foarte mult timp, pariorii nu sunt sentimentali, ci se uita cu atentie la partea financiara", afirma Bieltz. Pariorii aleg sa-si aloce resursele financiare pe echipele considerate favorite.
"Daca in ultimii 8 ani nationala de fotbal ar fi fost prezenta la fiecare editie a Cupei Mondiale sau a Europeanului cu rezultate notabile, cu siguranta ca s-ar fi pariat mult mai mult pe Romania", considera Bieltz. Meciul de debut este cel mai important, afirma majoritatea oamenilor de fotbal, iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste pariurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO