Prima pagina

45 mil. euro pe 50% din cel mai mare mall

03.04.2008, 20:03 18

Compania de dezvoltare imobiliara Caelum Development, implicata in dezvoltarea mallului Parklake Plaza din Titan, a vandut 50% din proiect portughezilor de la Sonae Sierra, intr-o tranzactie de circa 45 mil. euro, cele doua companii urmand sa dezvolte mallul in parteneriat.
Caelum Development, firma controlata de mai multi oameni de afaceri irlandezi, detine inca de anul trecut terenul fostei baze sportive Spartac din Titan, cu o suprafata de 8,2 hectare, pe care va fi construit mallul care implica o investitie estimata la 591 mil. euro, fara TVA.
"Am decis sa intram in parteneriat cu Sonae Sierra deoarece ei au experienta in dezvoltarea unor malluri de asemenea dimensiuni si ne putem completa reciproc si imparti riscul. Tranzactia a fost cuprinsa intre 15 si 50 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Davis Sharkey, principalul actionar al Caelum Development.
Investitiile derulate pana in prezent s-au ridicat la peste 90 mil. euro, astfel ca Sonae Sierra ar putea plati circa 45 mil. euro pentru intrarea in acest proiect, care cuprinde si doua turnuri de locuinte. "Am cumparat 50% din tot, inclusiv din proiectul rezidential", a precizat Jorge Morgadinho, expansion manager al Sonae Sierra.
Parklake Plaza va avea o suprafata inchiriabila de 110.000 mp, printre chiriasi numarandu-se lantul de hipermarketuri Cora si compania Cinema City, acesta urmand a fi cel mai mare mall din Bucuresti si din tara. Mallul va cuprinde peste 400 de magazine, finalizarea fiind prevazuta pentru luna aprilie a anului 2011.
Sonae Sierra a intrat pe piata locala prin achizitia mallului River Plaza din Ramnicu-Valcea (42 mil. euro), dupa care a anuntat alte doua investitii in dezvoltarea a doua malluri in Craiova si Ploiesti. Reprezentantii companiei portugheze si-au propus sa devina unul dintre cei mai importanti operatori de malluri din Romania si au sustinut ca acest lucru nu poate fi posibil fara a detine un mall in Bucuresti. Portofoliul Caelum cuprinde 47 de proprietati situate in special in Polonia, dar si in Germania, Ungaria si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO