Prima pagina

80% din al doilea Mall, deja contractat

26.01.2004, 00:00 20



Plaza Romania, al doilea complex comercial de tip mall pe care grupul turcesc Anchor Group il va deschide in aceasta toamna in zona de vest a Bucurestiului este aproape plin cu mai bine de sase luni inainte de deschiderea oficiala.



"Spatiile disponibile au fost contractate pana acum in proportie de peste 80%" au declarat reprezentantii Anchor Group. La deschiderea sa in toamna anului 1999, Bucuresti Mall a avut un grad de ocupare de 70-75%, pentru ca in scurt timp acesta sa ajunga aproape de 100%.



Plaza Romania, al doilea complex comercial de tip mall din Bucuresti, va fi dezvoltat tot pe locul unui fost "templu al foamei", la fel ca si Bucuresti Mall. De altfel, grupul turcesc a cumparat cele doua cladiri abandonate "la pachet" pentru sase milioae de dolari.



Plaza Romanai va implica o investitie de 35 de milioane de euro, ceea ce va duce investitiile totale Anchor Mall in Romania la 80 de milioane de euro.



Bucuresti Mall a fost deschis in septembrie 1999, investitiile ajungand in prezent la 45 de milioane de euro.



Potrivit reprezentantilor companiei, daca estimarile initiale se bazau pe 10.000-15.000 de vizitatori zilnic, Bucuresti Mall a ajuns sa fie vizitat zilnic de 38.000 de persoane, care "cheltuie" anual 160 de milioane de dolari.



Avand in vedere ca rezultatele Bucuresti Mall au fost mai bune decat se anticipa, suprafata totala construita a Plaza Romania va fi de 80.000 de metri patrati, si va include 150 de magazine si peste 25 de restaurante, cafenele si baruri de zi. Aceasta inseamna o crestere de aproape 50% fata de cei peste 50.000 de metri patrati ai Bucuresti Mall. Complexul comercial Plaza Romania va avea, potrivit oficialilor, o identitate proprie. Aceasta nu inseamn ca nu vor exosta un cinematograf Multiplex, un supermarket Gima, cu o suprafata de 6.000 metri patrati sau o parcare cu 2.300 de locuri. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO