Prima pagina

Afaceri si profit in crestere la Rompetrol Group, la noua luni

01.11.2007, 20:30 12

Rompetrol Group NV, inregistrat in Olanda, a realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de 4,7 miliarde dolari, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 4,28 miliarde dolari, si un profit operational de 162 milioane dolari, mai mare cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatele s-au datorat extinderii retelei de distributie a carburantilor si procesarii unei cantitati record de materie prima la Rompetrol Rafinare.

Rompetrol Group a consemnat in primele noua luni pierderi de 11 milioane dolari, de 3,6 ori mai mari fata de pierderile de trei milioane dolari din primele noua luni ale anului trecut. Totodata, in trimestrul al treilea, grupul a inregistrat pierderi de 31 milioane dolari, fata de un castig de sase milioane dolari in trimestrul al treilea din 2006.

Compania Rompetrol Holding, din Elvetia, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, a vandut la 24 august, companiei de stat din Kazahstan KazMunaiGaz o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group. Grupul a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel ca valoarea participatiei preluate de KazMunaiGaz, care urmeaza sa fie ajustata in functie de valoarea datoriilor, se ridica la 2,7 miliarde de dolari.

Rezultatele grupului Rompetrol sunt preliminare, neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Contabilitate.

EBITDA din primele noua luni ale acestui an este cu 41% mai mare fata de valoarea din prima jumatate a anului, de 115 milioane dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO