Prima pagina

Apple a inceput vanzarea de iPhone 3G, in premiera mondiala, in Noua Zeelanda si Japonia

Apple a inceput vanzarea de iPhone 3G, in premiera mondiala, in Noua Zeelanda si Japonia
11.07.2008, 11:19 41

A doua generatie a telefonului mobil iPhone, produs de Apple, a fost lansat azi, in premiera mondiala, in magazinele din Noua Zeelanda si Japonia, unde clientii au asteptat zeci de ore, iar companiile anticipeaza ca vor vinde mii de dispozitive in primele ore de activitate, transmite Reuters.

Cele mai importante imbunatatiri ale noii versiuni iPhone sunt compatibilitatea cu retelele mobile de a treia generatie (3G), cu acces wireless mult mai rapid, precum si posibilitatea de a rula software produs de terti, precum jocuri, programe de mesagerie instant sau corporate e-mail.

La lansarea primului model, in iunie 2007, companiile au vandut peste 270.000 de modele in prima saptamana de vanzare.

Reprezentantii Vodafone Noua Zeelanda au anuntat ca au comercializat 400 de unitati in dimineata zilei de vineri, in timp ce, la Tokio, peste 1.500 de japonezi au asteptat, la miezul noptii, lansarea terminalului in fata celui mai mare magazin al companiei Softbank.

Analistii anticipeaza ca noul iPhone va atrage maxim 10,5 milioane de clienti la nivel mondial pana la finele acestui an si, tinand cont ca prima generatie s-a vandut in 6 milioane de exemplare, Apple isi va atinge, cel mai probabil, obiectivul de peste 10 milioane de terminale comercializate pana la 31 decembrie 2008.

Telefonul urmeaza sa fie lansat in alte 20 de tari, inclusiv Romania.

Despre ce aduce Apple odata cu lansarea noului iPhone si care sunt schimbarile de filosofie a companiei cititi pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO