Prima pagina

Banc Post a luat un bancher de la Citibank

17.07.2003, 00:00 18



Doru Lionachescu, actualul vicepresedinte al Citibank Romania, va pleca la Banc Post unde va fi noul director al diviziei corporate. Aceasta este prima miscare importanta la nivel de management facuta de grecii de la Eurobank dupa preluarea controlului bancii, miscare asteptata cu foarte mult interes de toata piata bancara inca de acum cateva luni.



Lionachescu, 39 de ani, a lucrat in Citibank Romania din 1997 unde a ocupat pe rand mai multe functii: senior relationship manager, director departament companii locale sau directorul general sucursale si sector privat. Activitatea bancara si-a inceput-o insa in ING Bank unde a lucrat aproape doi ani, si unde a ajuns dupa ce a fost trei ani redactor sef-adjunct al revistei Capital.



"Voi pleca la Banc Post de la 1 august si ma voi ocupa de partea de corporate banking. Este cu adevarat o provocare profesionala pentru mine, mai ales ca noua mea functie va avea si o componenta de restructurare. Este prematur sa vorbim de strategia viitoare", a comentat pentru ZF Doru Lionachescu.



Pe piata bancara de la Bucuresti existau de mai multa vreme zvonuri ca grecii cauta personal la nivel de management, de-a lungul timpului fiind vehiculate mai multe nume. Conducerea Banc Post este asigurata in acest moment de Elena Petculescu, ea fiind de fapt presedinte al bancii inca de la infiintare in 1990.



Miscarile de personal la nivel de management sunt extrem de obisnuite odata cu intrarea pe piata a noi jucatori sau chiar a regandirii strategiilor celor deja prezenti. Si piata bancara nu face exceptie.



Este deja istorie ceea ce s-a intamplat anul trecut cand o parte din angajatii ABN Amro s-au mutat cu totul la Raiffisen Bank, in frunte cu vicepresedinte - Marinel Burduja. O alta miscare interesanta a fost facut in aceasta primavara cand HVB Bank a decis sa se extinda pe piata de retail si a luat-o sefa a diviziei de retail pe Manuela Plapcianu care ocupa o pozitie similara tot in Citibank Romania.



Si, in general, nimeni nu pleaca singur! Clientii sau produsele pot foarte usor sa treaca dintr-o banca in alta. oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO